Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 30€
30/06/2023 Οδηγός μέτρησης μεγέθους δαχτυλιδιών

Οδηγός μέτρησης μεγέθους δαχτυλιδιών


Θέλετε να παραγγείλετε ένα δαχτυλίδι και δε γνωρίζετε τι νούμερο φοράτε; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για εσάς για να σας βοηθήσουμε. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν Οδηγό Μεγέθους Δαχτυλιδιών για να βρείτε το νούμερο που σας ταιριάζει.

Αρχικά κάποιες συμβουλές για το πως θα μετρήσετε το δάχτυλο σας:

 • Να θυμάστε πως κάθε δάχτυλο έχει διαφορετικό μέγεθος. Γι’ αυτό επιλέξτε πρώτα σε ποιο χέρι και σε ποιο δάχτυλο θέλετε να φορέσετε το δαχτυλίδι που θα παραγγείλετε και μετά μετρήστε το συγκεκριμένο δάχτυλο στο συγκεκριμένο χέρι καθώς η μέτρηση του ίδιου δαχτύλου στο δεξί χέρι δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδια με την μέτρηση του ίδιου δάχτυλου στο αριστερό χέρι.
 • Μετρήστε το δάχτυλο σας όταν τα χέρια σας είναι σε φυσιολογική θερμοκρασία. Αποφύγετε να κάνετε τη μέτρηση όταν κάνει πολλή ζέστη καθώς πρήζονται ή όταν κάνει πολύ κρύο καθώς τότε είναι πιο λεπτά.
 • Πολύ σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη σας το μέγεθος των αρθρώσεων σας (τον κόμπο του δαχτύλου) καθώς το δαχτυλίδι χρειάζεται να περνάει πάνω από αυτές.
 • Αν το δαχτυλίδι που θέλετε να παραγγείλετε είναι φαρδύ, τότε χρειάζεστε μεγαλύτερο νούμερο από το κανονικό. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2241076370 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο για εσάς.
 • Σε περίπτωση που οι μετρήσεις σας έχουν οδηγήσει ανάμεσα σε 2 μεγέθη, επιλέξτε το μεγαλύτερο ώστε να εξασφαλίσετε ότι το δαχτυλίδι θα σας εφαρμόζει σωστά στις διάφορες διακυμάνσεις μεγέθους του δαχτύλου σας μέσα στην ημέρα και από εποχή σε εποχή.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι στη δοκιμή του δαχτυλιδιού δεν είναι σωστό, τα περισσότερα δαχτυλίδια από ασήμι έχουν δυνατότητα μετατροπής μεγέθους. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!

1ος Τρόπος

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας δαχτυλίδι.

 • Βρείτε ένα δικό σας δαχτυλίδι που σας βολεύει, έχει την καλύτερη εφαρμογή στο δάχτυλο που θέλετε να φοράτε το νέο σας δαχτυλίδι και μοιάζει στο φάρδος με το δαχτυλίδι που θέλετε να αγοράσετε.
 • Μετρήστε με ένα χάρακα ή με μια μεζούρα την εσωτερική απόσταση του δαχτυλιδιού (εσωτερική διάμετρος).
 • Στον Πίνακα Μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Διάμετρος” και αναζητήστε την εσωτερική διάμετρο που αντιστοιχεί στη μέτρησή σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στη δική σας διάμετρο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ακριβή διάμετρο, επιλέξτε την αμέσως μεγαλύτερη.

2ος Τρόπος

Μετρήστε την περιφέρεια του δαχτύλου σας

 • Πάρτε μια κορδέλα ή μια μεζούρα ή κόψτε μια λεπτή λωρίδα χαρτιού.
 • Τυλίξτε τη γύρω από το δάχτυλο στο οποίο θέλετε να φοράτε το δαχτυλίδι που σας ενδιαφέρει, χωρίς να σας σφίγγει και χωρίς να είναι εντελώς χαλαρή, μέχρι το ένα άκρο να συναντήσει το άλλο.
 • Μόλις εφαρμόσουν τα 2 άκρα, σημειώστε με ένα μαρκαδόρο το σημείο επαφής.
 • Ανοίξτε την κορδέλα/λωρίδα στην ευθεία της και με ένα χάρακα μετρήστε την απόσταση των 2 άκρων σε χιλιοστά (mm) ή αντίστοιχα δείτε το μήκος που αναγράφει η μεζούρα στο σημείο που σημειώσατε.
 • Στον Πίνακα Μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Περιφέρεια” και αναζητήστε το μήκος που αντιστοιχεί στη μέτρηση σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στο δικό σας μήκος. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το ακριβές μήκος, επιλέξτε το αμέσως μεγαλύτερο.

Πίσω στο blog